La fira de la DO Terra Alta es redueix a un dia per la crisi econòmica
Un total de divuit cellers participaran diumenge que ve a Batea en la tercera edició de la Fira de la Denominació d'Origen (DO) Terra Alta, una fira que enguany es concentra en una única jornada i serà oberta el mateix dia per al públic en general i per als distribuïdors. «La crisi econòmica ens ha fet ajustar les despeses i hem apostat per fer la fira en cap de setmana per atreure més visitants a la comarca», ha explicat el president de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega. Amb tot, dissabte s'organitzarà una jornada tècnica vitivinícola en què es plantejaran qüestions com ara la mecanització de la verema, l'aprofitament del terrer i la diversificació de l'activitat vinícola a través del turisme del vi. «Presentarem el catàleg de sòls de la comarca, que té unes característiques pròpies», ha assenyalat Descarrega. Dissabte també es farà un sopar al restaurant Miravall, amb els comentaris del sommelier Sergi Montalà. A la fira, que es farà al pavelló poliesportiu, es presentaran les novetats en vins i hi haurà demostracions gastronòmiques amb el cuiner Isma Prados i Francesc López. També es farà una demostració de vins de la DO Terra Alta ecològics, amb el sommelier Jaume Pujol.