Economia

Milers de manifestants en la 5a vaga general d'aquest any a Grècia

El govern grec afirma que el pla d'ajust es mantindrà malgrat les protestes

Milers de persones s'han concentrat davant el Parlament grec, durant la cinquena vaga general d'aquest any al país, per protestar de nou pel programa d'austeritat promogut pel govern de George Papandreu, que ha anunciat un seguit de retallades per complir amb els compromisos exigits per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI), com a requisit per aportar els 110.000 milions d'euros compromesos.

"Que surtin els lladres", cridaven els manifestants, encerclats per centenars de policies antidisturbis davant la por que la convocatòria derivés en incidents violents com en altres ocasions. La policia calcula que en aquesta ocasió la manifestació ha congregat unes 15.000 persones, menys de les 50.000 que es van concentrar el 5 de maig i que va acabar amb tres morts en l'incendi en una sucursal bancària.

Grècia vol un canvi
El sindicat comunista PAME, un dels més actius en les protestes de les últimes setmanes, s'ha desmarcat de l'acte d'avui, en què s'han exhibit banderes anarquistes. "No sabem què faran en les mediacions del Parlament, però no ens representen i no serem allà", havia afirmat un dels líders sindicals.

El govern grec, socialista, manté que seguirà endavant amb les restriccions tot i les múltiples protestes. "Grècia canviarà ràpidament, n'estem convençuts", ha afirmat Papandreu al Fòrum Econòmic Aràbic de Beirut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.