Economia

Els organitzadors del 13-D demanen a Interior que prohibeixi les manifestacions falangistes

ERC reclama que no es permetin les concentracions el mateix dia de les consultes i que, en qualsevol cas, es canviïn de data

Els organitzadors de les consultes independentistes del 13 de desembre es reuneixen aquest migdia amb el secretari de seguretat pública de la Generalitat, Joan Delort, per reclamar-li que prohibeixi a l'organització Falange Española de las JONS les manifestacions que té intenció de fer el 13 de desembre als pobles que faran les consultes.

En concret, i segons ha informat la Coordinadora per la Consulta, tres representants d'aquesta organització –Anna Arqué, Josep Calduch i Uriel Bertran– es reuneixen amb Delort per analitzar la situació creada arran de la convocatòria de 160 manifestacions per part de la Falange.

En aquesta reunió, la Coordinadora vol demanar que no s’autoritzin les manifestacions de la Falange perquè es tracta d’una organització feixista i l'objectiu és que el 13-D "sigui un dia on la ciutadania pugui expressar la seva opinió amb tranquil·litat i democràcia, dos valors antagònics al que representa la Falange".

Interior s'ha dirigit als ajuntaments dels municipis on es faran consultes i on Falange vol manifestar-se per demanar-los opinió abans d'autoritzar les manifestacions.

ERC ja ha reclamat a Interior que no permeti les manifestacions falangistes el mateix dia de les consultes i que, en qualsevol cas, les canviï de data.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.