Economia

La caiguda dels preus dels pisos de segona mà es modera al tercer trimestre però cau un 12% respecte al 2008

En canvi, els contractes de lloguer han augmentat un 25% respecte a l'any passat

El preu dels pisos de segona mà ha baixat un 1% a Barcelona durant el tercer trimestre de l'any respecte al trimestre anterior, tot i que la caiguda ha estat més pronunciada si es tenen en compte les dades de l'útlim any que indiquen que el preu dels pisos ha baixat un 12%.

Segons el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i la xarxa immobiliària Comprarcasa, el preu de l'habitatge de segona mà a Barcelona s'ha situat en 4.148 euros per metre quadrat.

El preu dels pisos usats ha augmentat en dos districtes, les Corts i Ciutat Vella, s'ha mantingut en tres més, Eixample, Gràcia i Nou Barris, i ha disminuït de manera moderada a la resta de zones de la ciutat.

El president de l'assemblea local de Comprarcasa Barcelona, Juan José Aguilera, ha assenyalat que el preu de l'habitatge de segona mà cada vegada baixa menys, i fins i tot comença a pujar en algunes zones.

La frenada de la caiguda dels preus coincideix amb la reactivació del mercat de compravenda i Aguilera creu que, possiblement, durant l'any 2009 el sector tocarà fons. En canvi, el president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Barcelona, Joan Ollé, pronostica que la "normalitat" arribarà l'any 2011.

El mercat s'està recuperant gràcies a un nivell de preus més atractius, els baixos tipus d'interès i la normalització de l'activitat de les entitats financeres.

La crisi que està patint la compravenda ha tingut conseqüències sobre el mercat del lloguer, que ha recuperat l'oferta i, juntament amb la moderació dels preus, ha fet que el nombre de contractes hagi crescut un 25% respecte a l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.