Economia

La Reserva Federal promet deixar els interessos baixos "per un període llarg"

El Banc central d'EUA no preveu una pujada del preu del diner abans de la segona meitat de l'any

La Reserva Federal (Fed o banc central) ha mantingut sense canvis la taxa d'interès de referència als Estats Units i ha promés que deixarà la xifra en un nivell excepcionalment baix "per un període de temps llarg". La decisió s'esperava en els mercats, ja que no preveuen una pujada del preu del diner abans de la segona meitat de l'any.

En el seu comunicat, el banc central ha reafirmat que acabarà la compra de títols hipotecaris a finals de mes, com estava previst. La Fed va engegar aquest programa, pel qual ha adquirit paper per valor de 1,42 bilions de dòlars, per abaixar les taxes hipotecàries i mantenir el mercat immobiliari durant el moment més dur de la crisi. Es tracta d'un dels pocs programes especials que encara estan en funcionament de la llarga llista que la Reserva Federal va introduir per evitar que la recessió es convertís en una depressió.

El comunicat d'avui és pràcticament idèntic a l'emès en la seva anterior reunió, al gener. En aquesta ocasió, però, el banc ha fet una avaluació una mica més positiva de la situació de l'economia, en apuntar que el mercat de treball s'està estabilitzant, encara que constata que les empreses són reticents als contractes.

L'alça aparent de la inversió de principis d'any s'ha afermat, segons la Fed, però no en el sector immobiliari, on la construcció d'edificis comercials ha caigut i els inicis d'obra estan estancats. Per això, segons la Reserva Federal, la inflació estarà continguda "per algun temps".

En aquestes circumstàncies, el banc central ha decidit deixar la taxa d'interès interbancari a curt termini entre el 0 i el 0,25 per cent, on es troba des de desembre del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.