Economia

El món local avala la primera fusió de les caixes d’estalvis

Empresaris i agents socials destaquen la valentia de les entitats que han encetat el procés de concentració

Val més moure fitxa que esperar que algú ho faci per tu. En un primer moment, el món local va recelar del procés d’integració de caixes però ha vist que les operacions són inevitables i ha acabat aplaudint la valentia de les que han obert foc. Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu han assegurat que mantindran les marques pròpies als llocs d’origen i han insistit que continuaran arrelades al territori. A l’espera de veure com s’aconsegueix, de moment aquesta declaració de bones intencions satisfà els agents socials, econòmics i culturals de les ciutats protagonistes.

A Sabadell, empresaris i institucions sabien que la confirmació de la fusió era només qüestió de temps. Ara fa tot just un any, el rum-rum d’una possible fusió amb Caixa Terrassa –tema recurrent al Vallès– va començar a guanyar una força i una credibilitat que en ocasions anteriors no havia tingut. De fet, tothom s’agafa a la declaració conjunta de les caixes que deixa palès el manteniment de la marca i dels compromisos de l’obra social, un autèntic motor per al teixit associatiu local.

L’entitat més contundent a l’hora de valorar la fusió ha estat la Cambra de Comerç de Sabadell, que ha fet una interpretació positiva del fet “que es mantingui un fort compromís social i econòmic de cadascuna de les caixes amb el seu territori”.

El teixit empresarial de la demarcació de Terrassa també veu amb bons ulls el procés de fusió, donades les actuals circumstàncies del sistema financer. “Que aquestes entitats guanyin en capacitat i en solvència significa que milloraran els préstecs i la liquiditat”, assegura el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí. També considera positiu “que hagi estat una iniciativa pròpia de les tres caixes i que creïn una entitat catalana molt més potent amb un fort arrelament al territori”. Galí creu que la integració comportarà un avantatge en la competitivitat de les empreses de la zona. Una opinió que comparteix el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, tot i que adverteix a les entitats que “haurien d’aprofitar el moment per posar al dia la seva gestió”.
A Manlleu, d’on és la caixa més petita, la notícia també ha estat acollida amb satisfacció, ja que es corria el risc que l’entitat es veiés immersa en operacions indesitjades.

Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, també avala l’operació. “És un procés natural fruit d’un context on la dimensió és important”. Valls va felicitar les caixes que han encetat el procés de concentració perquè “liderar els processos és un plus”.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona