Economia

Volkswagen compra el 20% de Suzuki per 1.700 milions

L'operació permet al grup alemany tenir més presència als mercats asiàtics. Suzuki és el quart fabricant de cotxes del Japó i el número 1 en vendes a l'Índia

El consorci automobilístic alemany Volkswagen ha arribat a un acord amb Suzuki per obtenir el 19,9% del capital de la companyia japonesa per un import pròxim als 1.700 milions d'euros.

L'operació permet al grup alemany tenir més presència als mercats asiàtics. Suzuki és el quart fabricant de cotxes del Japó i el número 1 en vendes a l'Índia

Així, i segons han informat aquest dimecres les dues empreses, en el marc d'aquest acord, Suzuki invertirà la meitat de l'import rebut de la venda del 19,9% de les seves accions a Volkswagen en títols de la companyia alemanya.

Aquesta operació de compra d'una participació en Suzuki s'emmarca en l'estratègia de Volkswagen de convertir-se en el primer fabricant mundial d'automòbils el 2018 i servirà per a la formació d'una aliança estratègica a llarg termini entre les dues corporacions.

Tant Volkswagen com Suzuki han indicat que el tancament de l'operació està pendent de l'aprovació de les autoritats corresponents, tot i que han assenyalat que la previsió és que la venda d'aquestes accions es tanqui el gener del 2010.

D'altra banda, l'acord servirà per complementar la capacitat de producció i la distribució internacional de les dues companyies. Així, Suzuki i Volkswagen faran una aproximació conjunta en relació amb l'augment de la demanda d'automòbils més eficients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA