Economia

Els sindicats es manifestaran el 23-F contra la reforma de pensions del govern espanyol

CCOO i UGT anuncien mobilitzacions a Barcelona, València i Madrid

Els sindicats es manifestaran el dia 23 de febrer a Barcelona, València i Madrid per protestar contra la reforma de les pensions proposada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Així ho han avançat aquest divendres els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, en una roda de premsa en què han explicat que el calendari de mobilitzacions començarà el dia 22 de febrer i s'acabarà al voltant del 6 de març.

En concret, Toxo ha recordat que el sistema actual gaudeix de "bona salut" i ha considerat "temerari" per part del govern espanyol vincular la reforma de les pensions al pla d'austeritat per reduir el dèficit públic, perquè envia un "dolentíssim senyal" al mercat financer i a la UE. "El sistema de pensions és l'entitat més solvent d'Espanya", ha afegit.

Per la seva banda, Méndez ha considerat la proposta de l'executiu estatal "regressiva, insolidària, equivocada i imprudent", i ha assegurat que les manifestacions estan "plenes de raó", ja que "no es pot plantejar el debat sobre el futur de les pensions com una lluita contra la crisi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.