Economia

L'Estat espanyol, superat per Brunei i la República Txeca en el rànquing de països més competitius del món

Cau al 33è lloc del llistat,  format per 133 països i liderat per Suïssa. L'estudi està signat per un grup d'economistes coordinats per Xavier Sala i Martín

L'Estat espanyol ha caigut al 33è lloc en la llista de països més competitius del món, superat per països com Brunei i la República Txeca, segons un informe elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial (FEM).

L'estudi, de caràcter anual i signat per un grup d'economistes coordinats per Xavier Sala i Martín, ha analitzat les dades de 133 economies del planeta.

Els experts han considerat que Suïssa és el país més competitiu del món, amb 5,60 punts sobre 7, per davant dels Estats Units (5,59) i Singapur (5,55).

L'informe té en compte dades macroeconòmiques com la grandària del mercat, les polítiques econòmiques, la legislació, les infraestructures, l'I+D i el mercat laboral.

L'Estat espanyol és al lloc 33 (4,59 punts), per darrere de Brunei (4,64) i per davant de Xipre (4,57).

El problema més gran que el FEM observa per a la millora de la competitivitat espanyola és "l'altament inflexible mercat laboral", que situa en el lloc 122 del món. Segons l'informe, el mercat de feina de l'Estat "desanima la creació de llocs de treball, un assumpte de particular preocupació pel recent increment de l'atur fins al 19%, el més gran de la zona euro".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.