Economia

Pugen un 43% les matriculacions de cotxes aquest novembre a Catalunya

La implantació del Pla 2000E ha aconseguit augmentar la demanda i, segons la patronal del sector, "salvar un exercici que estava sent molt dolent"

Les matriculacions de turismes aquest mes de novembre han pujat un 43,1% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, fins els 14.132, segons ha informat la patronal del sector, Anfac.

En el que portem d'any, però, entre gener i novembre, la matriculació de turismes és un 17% inferior a la que s'havia registrat durant el mateix període del 2008 i arriba als 126.110 vehicles.

En el conjunt del mercat estatal, el mercat d'automòbils de turisme ha registrat per tercer mes consecutiu un increment en les seves xifres, que ha estat del 37,3%, amb un volum de 86.639 unitats matriculades, si ho comparem amb el mateix mes del 2008.

La implantació del Pla 2000E, engegat pel govern estatal i els autonòmics, fabricants i importadors així com l'ampliació per al pròxim any d'aquests incentius a la compra, ha aconseguit augmentar la demanda i això permetrà, segons la patronal del sector, "salvar un exercici que estava sent molt dolent".

Anfac calcula que el Pla 2000E generarà aquest any una demanda addicional sobre el mercat de 125.000 unitats. Això produirà, segons la patronal, efectes favorables en el manteniment d'ocupació en tota la cadena de valor del sector, una reducció de les persones afectades per expedients temporals amb el consegüent estalvi en prestacions per atur, una millora de la seguretat vial i efectes positius sobre el medi ambient.

Anfac calcula, a més que això generarà un benefici fiscal per a Hisenda de 400 € per vehicle de demanda addicional en la part estatal i 166 € per vehicle de demanda addicional en la part autonòmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.