Economia

L'IPC del novembre puja sis dècimes a Catalunya i cinc al conjunt de l'Estat

Per primera vegada des del maig la inflació és positiva a nivell espanyol. Corbacho confia que marqui "un canvi de signe" econòmic que "va en direcció positiva, però lenta"

Els preus del novembre han augmentat d'un 0,6% a Catalunya en relació amb el mes d'octubre, cosa que deixa una taxa interanual positiva del 0,7%, segons ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'augment ha estat condicionat pels preus registrats en el sector del vestit i el calçat, coincidint amb l'inici de la temporada d'hivern, i pel transport, per l'increment dels combustibles.

Al conjunt de l'Estat espanyol, els preus també s'han apujat d'un 0,5% i han deixat una taxa interanual positiva per primera vegada des del maig, del 0,3%, després de vuit mesos d'inflació negativa. Per demarcacions, la taxa interanual ha quedat a Barcelona en un 0,9%, a Girona un 0,4%, a Lleida un 0,2% i a Tarragona un 0,2%. 

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha valorat la dada de l'IPC de novembre com "un canvi de signe" econòmic que "va en direcció positiva, però lenta". Després d'assistir a un esmorzar col·loqui a Madrid amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, Corbacho ha afirmat que hi ha "una esperança raonada i relativament confiada que probablement en els pròxims mesos podríem estar en un canvi de signe de l'economia" per passar d'una "economia en recessió a una economia en creixement".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.