Economia

Els comerciants qualifiquen de "fantàstica" la primera setmana de rebaixes

S'ha venut el doble que l'any passat i pràcticament el 30% dels articles disponibles

Els comerciants catalans qualifiquen de "fantàstica" la primera setmana de les rebaixes d'hivern durant la qual s'ha venut el doble que l'any passat i pràcticament el 30% dels articles disponibles, per això preveuen augmentar un 20% la facturació de la campanya de 2009.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Ángel Fraile, ha dit que la primera setmana ha estat molt bona ja que la gent ha comprat el "doble que l'any passat". El fet que la meitat dels productes ja sortien amb descomptes del 50% ha estat un factor determinant. Fraile ha assegurat que també hi ha ajudat l'intens fred.

A més, els primers dies de rebaixes s'han ajuntat amb diumenge d'obertura comercial, cosa que ha animat encara més les vendes, de manera que Fraile espera superar els mil milions d'euros de facturació.

L'estrella de la primera setmana de rebaixes, com és habitual, són les peces tèxtils, principalment abrics i complements, com gorres, bufandes i jerseis, i també s'han venut molt bé els televisors.

Fraile espera que en la segona setmana de rebaixes comencin a animar-se les vendes en el sector del tèxtil de la llar.

L'avantatge d'aquestes rebaixes és, segons Fraile, que la gent "pot comprar més producte pels mateixos diners", per la rebaixa de preus, cosa que també ha provocat que es comprin molts productes de marca "fins i tot els de preus molt elevats".

L'explicació que dóna a la bona resposta no és que ja s'hagi superat la crisi sinó que el consumidor encara té poder de compra i quan està motivat per un bon "al·licient", espera la millor oportunitat i compra.

Segons Fraile, les rebaixes serviran per compensar d'alguna manera la campanya d'hivern que "no ha estat alegre", ja que els comerciants s'han vist obligats a reduir preus per contrarestar la feble demanda.

A l'espera de tancar encara l'any, creu que durant 2009 es va vendre el mateix producte que l'any anterior, però el total de la facturació baixarà entre un 6 i un 7%.

El secretari general de la CCC s'ha mostrat preocupat per la crisi que ha afectat els sectors d'equipament de la llar, mobiliari, tèxtil i decoració, a causa de la caiguda de la construcció.

En aquest sentit, la Confederació de Comerç ha demanat al Govern i a la Generalitat que donin incentius fiscals perquè les famílies comprin productes relacionats amb la llar o facin reformes i rehabilitacions als domicilis.

Segons Fraile, es necessita que els consumidors recuperin la confiança i que els bancs obrin l'aixeta del crèdit.

Per a Fraile, l'any 2010 serà "difícil" encara que menys complicat que l'any passat, especialment a partir del segon semestre de l'any en el qual espera que hi hagi signes de recuperació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.