Economia

Puigcercós veu la consulta del 28-F com un pas contra la crisi

El líder d’ERC retreu a CiU “ambigüitat” en el procés de consultes sobiranistes per impedir que el ple del Parlament voti un acord de suport. Critica el “desdeny” d’algunes autoritats envers el moviment promotor

El líder d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha entrat aquest dimecres en la campanya de les consultes populars sobre la independència de Catalunya del 28 de febrer (28-F) vinent fent una crida a votar sí a la sobirania, fins i tot als electors no independentistes, com a primer pas perquè Catalunya pugui sortir de la crisi econòmica.
Des de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), acompanyat del seu alcalde, Jordi Solé, i d’una vintena de batlles i regidors d’ERC –la majoria dels quals, dels 80 municipis que faran el referèndum el 28-F–, Puigcercós ha assegurat que la solució a la crisi i als problemes de Catalunya la posaran els catalans amb “esforç i treball” i “des de la llibertat”. Ha afirmat que “la llibertat” és el que reclama el moviment civil que promou les consultes com un exercici democràtic i inclusiu de tota la ciutadania, també els immigrants empadronats i els joves majors de 16 anys.

El president d’ERC ha remarcat que hi ha poques causes que mobilitzin “tanta gent i esforços” com les consultes sobiranistes que, després de la d’Arenys de Munt, ja va viure una primera onada el 13 de desembre i n’espera una altra per al 25 d’abril. Per això ha reclamat respecte a la defensa de les idees autodeterministes “a través de les paperetes i les urnes”, i ha lamentat el “desdeny” amb què algunes autoritats i partits tracten l’esforç dels milers de persones que les impulsen.

Puigcercós ha criticat “l’ambigüitat de CiU” respecte al procés popular en favor de les consultes per haver “impedit” que una resolució de suport anés al ple de la setmana vinent i haver-la volgut “silenciar”, derivant-la a la comissió d’afers institucionals. Presentant ERC com “l’únic partit que defensa la independència al Parlament”, ha afirmat que al PSC i CiU “no els mereixen gaire respecte” les consultes. L’alcalde de Caldes de Montbui ha defensat la “complicitat” dels municipis amb les comissions organitzadores. “Igual que els municipis millorem els serveis als nostres ciutadans, és bo que contribuïm a reforçar la seva identitat nacional”, ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona
ECONOMIA

Un 40% de la superfície dels polígons de l’àrea de Barcelona està desocupada

Barcelona
Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

Reus
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA