Economia

La Cambra de Barcelona veu perjudicial una pujada dels impostos als estalvis

L'entitat creu que per sortir de la crisi no cal una pujada dels impostos, sinó, per exemple, congelar els salaris i plantilles del sector públic, reduir el nombre d'alts càrrecs i fins i tot eliminar ministeris "si cal"

La Cambra de Comerç de Barcelona ha afirmat que la previsió del govern d'augmentar la fiscalitat de les rendes de capital i plusvàlues serà perjudicial, perquè desincentivarà l'estalvi, tindrà un impacte recaptatori limitat –són el 10% de les rendes declarades a l'IRPF– i provocarà "fuga" de capitals a països de l'entorn amb fiscalitat més favorable.

L'entitat ha lamentat que l'Estat espanyol sigui un dels països de la UE amb una recaptació fiscal per rendes de capital més elevada, només superada per Itàlia, el Regne Unit i Luxemburg, segons dades de la UE-15 del 2007.

També ha alertat que després de la reforma fiscal del 2006, "canviar dràsticament les regles del joc en tan poc temps" provoca incertesa en els estalviadors i inversors per prendre decisions a mig i llarg termini.

D'altra banda, la Cambra ha manifestat que està "absolutament en contra" de nous impostos mediambientals que augmentin la pressió fiscal de les empreses.

La Cambra creu que per sortir de la crisi no cal una pujada dels impostos, sinó contenir la despesa de les administracions, millorar la gestió de la despesa pública, adoptar una fiscalitat favorable al creixement econòmic i incentivar l'aflorament de l'economia submergida.

Entre les propostes de la Cambra hi figuren congelar els salaris i plantilles del sector públic, reduir el nombre d'alts càrrecs i organismes i agències públiques per evitar duplicitats, i fins i tot eliminar ministeris "si cal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.