Economia

Corbacho admet la imatge d'"improvisació" que s'ha donat amb els 420 euros

El ministre de Treball assegura que és una percepció errònia

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha admès aquest dijous que el govern espanyol ha pogut donar una imatge d'"improvisació" amb els ajuts de 420 euros per als aturats sense subsidi, però ha precisat que en realitat no ha estat així i que ell està "encantat" que la mesura hagi de ser retroactiva des de l'1 de gener, en lloc de des de l'1 de juny –com va proposar als sindicats– o des de l'1 d'agost, data que figura en el decret actualment vigent.

"No hi ha hagut cap correcció. He tingut una coordinació diària amb el president del govern i amb el nostre portaveu parlamentari, José Antonio Alonso. (...) Però el ministre de Treball, a banda de ser ministre, és també membre d'un govern i ha de ser coresponsable amb la situació global que té l'economia", ha dit.

Així, Corbacho ha indicat que les primeres dades indicaven que el cost d'aquesta mesura incrementaria el dèficit públic, de manera que el govern va optar per una posició "més conservadora", sabent que per cada mes que s'endarrerís la retroactivitat de l'ajuda el cost seria de 100 milions d'euros.

"Això és el que em va portar a mi a fer la proposta de l'1 de juny, però era una proposta oberta, perquè s'ha de convalidar al Congrés dels Diputats", ha apuntat el ministre, que ha afegit que vist el rebuig que van manifestar els sindicats i alguns partits polítics, al·legant que aquest termini era insuficient, era "impensable" que no es mogués la proposta.

Corbacho ha assenyalat a més que, malgrat el cost d'aquesta ajuda, uns 1.300 milions d'euros, el ministeri d'Economia i Hisenda "entén que no ha de posar-hi traves" a causa del seu contingut social. Per finançar aquesta ajuda s'ajustarà la despesa no productiva, és a dir, no inversora, segons Corbacho.

El titular de Treball ha informat que fins ara 12.000 desocupats han vist reconeguda la seva sol·licitud per a aquesta ajuda, que, en total, incloent els que es beneficiaran amb l'ampliació del termini a l'1 de gener, es calcula que podria beneficiar més de 600.000 aturats a tot l'Estat, tot i que es tracta de xifres màximes que, segons el ministre, fins i tot podrien ser inferiors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”