Economia

El nombre de famílies catalanes que es declaren insolvents gairebé es quadruplica en un any

La crisi ha fet incrementar fins a un 214% els casos a Catalunya, que registra, amb 413, el nombre més alt de concursos de creditors presentats a l'Estat

El nombre de famílies que presenten un concurs de creditors continua creixent a Catalunya, amb 58 casos durant el segon trimestre d'aquest 2009, un creixement del 314,2% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). És a dir, en un any les famílies que s'han declarat insolvents perquè no poden fer front als deutes gairebé s'ha quadruplicat.

Fa un any 14 famílies van declarar-se insolvents, una xifra que s'ha anat incrementant fins a arribar a les 24 de l'últim trimestre del 2008, les 35 del primer trimestre d'aquest any i les 58 del segon trimestre.

A més, Catalunya encapçala, amb 413 casos, el nombre d'empreses que han presentat un concurs de creditors entre l'abril i el juny d'aquest 2009 a l'Estat. Aquesta xifra també s'allunya molt dels 140 casos registrats a Catalunya durant el mateix període de l'any passat, i suposa un increment del 363%, és a dir, que la xifra s'ha triplicat.

Dels 413 casos, 401 són concursos de creditors voluntaris i 12 necessaris. Per activitat econòmica, dels 413 casos presentats, la majoria corresponen a empreses de la construcció (66), seguit pel comerç al major (57) i la indústria (50), entre altres sectors.

Pel que fa a l'Estat, durant el segon trimestre el nombre de deutors que han anat a concurs de creditors ha arribat a la xifra de 1.727, fet que suposa un increment del 173,7% respecte al mateix trimestre del 2008.

El nombre d'empreses i persones que es van declarar en concurs de creditors va arribar a la xifra rècord de 3.285 en el primer semestre, el triple que en el mateix període de l'any passat, després de marcar un nou màxim entre l'abril i el juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona