Economia

Salgado assegura que l'Estat no arribarà als cinc milions d'aturats i baixarà del 20%

La titular d'Economia dóna valora conjuntural a l'índex de desocupació assolit el primer trimestre de 2010, el més alt des de 1997

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha valorat com una mala notícia la confirmació que la taxa d'atur a l'Estat ha arribat al 20,05% en el primer trimestre de 2010, però ha assegurat que aquest índex baixarà en els pròxims mesos i, en cap cas, s'arribarà a la xifra de cinc milions d'aturats.

Elena Salgado ha volgut donar valor conjuntural a la dada avançada aquest dijous per un error informàtic a la web de l'INE, que constitueix la taxa més elevada de desocupació a l'Estat espanyol des de 1997. La titular d'Economia ha descartat que el nivell de pèrdua de llocs de treball es mantingui i ha assegurat que les dades del primer trimestre de 2010, de més d'un 20 per cent d'aturats, "és compatible amb una mitjana del 19.0% per a 2010, i la previsió és que disminueixi en els pròxims trimestres".

Salgado ha insistit a demanar credibilitat per a l'economia de l'Estat i ha relativitzat el descens de la nota que una agència de valoració de crèdits ha donat al deute espanyol, recordant que altres agències no han seguit el mateix camí. També ha presentat el paquet de mesures de reducció d'alts càrrecs i directius de l'administració i empreses públiques, que a finals d'any pot superar el nombre de 500, amb un estalvi de més de 16 milions d'euros anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.