Economia

Els sindicats diuen que el diàleg social només es recuperarà si la CEOE rectifica

CCOO i UGT coincideixen amb el ministre Corbacho ha reclamar un canvi d'actitud de la patronal

Els secretari generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, han advertit aquest dimecres de que la negociació tripartita és desitjable, però "no és recuperable sobre les mateixes bases" que proposa la CEOE i que han fet "fracassar el diàleg social". En aquest sentit, Toxo i Méndez coincideixen amb el ministre de Treball, Celestino Corbacho, que aquest mateix dimecres ha dit que veu "complicat" recuperar el diàleg si la CEOE no canvia d'actitud.

Així ho han assegurat durant una roda de premsa que han ofert conjuntament per explicar la posició dels sindicats davant l'actitud de la patronal CEOE després de la ruptura de les negociacions.

Mendez ha anunciat que és "inviable" l'acord en el diàleg social a partir d'agost o setembre si la patronal no "desterra" algunes falsedats, com és creure que es pugui acabar amb la dualitat de la contractació amb un contracte únic.

A més, Toxo i Méndez consideren que la patronal té l'oportunitat de demostrar la seva voluntat de diàleg en els pròxims mesos "desbloquejant l'acord de negociació col·lectiva" que els sindicats pretenen firmar després de l'estiu i que, segons ha dit, afecta 4 milions de treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.