Economia

Carretero veu les consultes com un "entrenament' per quan Catalunya hagi de "decidir de debò"

El president de Reagrupament diu que "els països normals tenen Estats i no Estatutets d'Autonomia"

Joan Carretero, president de Reagrupament, ha assegurat que les consultes per la independència són un "excel·lent entrenament" per quan Catalunya hagi de "decidir de debò". Carretero creu que com a entrenament funciona i ha ressaltat la "il·lusió i les ganes" amb què vota la gent.

El president de Reagrupament també ha demanat respecte per al president Montilla si aquest "no se sent cridat per la independència del país". "La meitat de la població no va a votar a les eleccions habituals i no els esbronquem", ha dit.

Pel que fa a la situació de l'Estatut i el recurs del Tribunal Constitucional (TC), Joan Carretero ha recordat que ell ja va dir, quan estava al govern, que el nou Estatut d'Autonomia de Catalunya era "un desastre" quan "encara no l'havien ribotat a Madrid'. També ha assegurat que "qui parla d'Estatuts està en una època prehistòrica. Per ser ciutadans normals d'un país normal necessitem una Constitució per a Catalunya, que és el que nosaltres oferim". Segons Carretero, "els països normals tenen Estats i no Estatutets d'Autonomia. Això és una entelèquia espanyola que no serveix per a res".

Alguns membres de Reagrupament han participat com a voluntaris a les consultes d'aquest diumenge i també en les dues anteriors però Joan Carretero ha apuntat que com a associació no hi participen formalment tot i recolzar-les. "Ens hi hem implicat però no volem interferir en la feina de les plataformes de cada municipi", ha dit.

Joan Carretero ha seguit aquest diumenge al matí el desenvolupament de les consultes d'aquest 25 d'abril al Centre de Lectura de Reus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.