Economia

El BCE revisa a l'alça els pronòstics de creixement per a 2009 i 2010 i manté els tipus en l'1%

El comportament de l'activitat econòmica en el segon trimestre va anar millor del que s'esperava

El Banc Central Europeu (BCE) ha revisat avui a l'alça els seus pronòstics de creixement de la zona euro per a 2009 i 2010 perquè el comportament de l'activitat econòmica en el segon trimestre va anar millor del que esperaven.

El president del BCE, Jean-Claude Trichet, ha dit que l'entitat preveu ara un creixement del Producte Interior Brut (PIB) d'entre el -4,4 i el -3,8% el 2009 i entre el -0,5 i el 0,9% en 2010. Al juny, el BCE havia pronosticat una contracció del PIB entre el 5,1 i el 4,1% per a 2009 i un creixement entre el -1 i el 0,4% al 2010.

Mantenir el tipus
El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit avui mantenir els tipus d'interès en l'1%, el nivell més baix en la història de la institució. El BCE ha reduït els tipus en 325 punts bàsics des del 8 d'octubre passat, fet que ha portat la taxa des del 4,25% a l'1% actual, i tot indica que, a partir d'ara, la institució es decanta per l'ús de mesures no convencionals per combatre la recessió.

El Fons Monetari Internacional (FMI) augura una contracció del 4,8% en l'activitat econòmica de la zona euro aquest any i un retrocés de tres dècimes l'any que ve. Alhora, la institució dirigida per Dominique Strauss-Kahn ha suggerit al BCE en el seu últim informe sobre la zona euro que aprofiti el marge per a noves rebaixes de tipus per estimular la recuperació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.