Economia

L'última pròrroga

El nou pla 2000E neix amb 100 milions de pressupost. No hi haurà nova edició quan s'esgotin els fons. El sector tem que hi hagi llavors una brusca caiguda, agreujada per la pujada de l'IVA

Qui es vulgui comprar un cotxe encara tindrà uns mesos de descomptes oficials, però quan s'acabin els 100 milions del renovat pla 2000E s'hauran acabat les rebaixes.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va deixar clar ahir que, després de la que es va formalitzar ahir, no hi haurà nova pròrroga del programa. "Els plans d'incentius a la compra només tenen sentit si són temporals", va assegurar. Fabricants i venedors estan satisfets amb la continuïtat de les ajudes, però temen que els fons s'esgotin aviat.

De fet, el mateix ministeri pronostica que al juny s'hauran acabat. El sector tem que hi hagi llavors una brusca caiguda de vendes, accentuada per la pujada de dos punts de l'IVA que entrarà en vigor l'1 de juliol.

L'Associació Nacional de Venedors de Vehicles de Motor, Reparació i Recanvis (Ganvam) ja ha demanat a l'executiu que "deixi la porta oberta" a una pròrroga de cara a la segona meitat del 2010.

Jaume Roura, president de la patronal catalana de concessionaris, Fecavem, assegura que els venedors continuaran "reivindicant que s'allargui el pla", però es mostra caut i diu que, en tot cas, "s'ha d'acceptar la postura del ministeri".

Complement del govern
La segona edició del 2000E neix amb les mateixes condicions que l'anterior i també amb idèntiques ajudes: 1.000 euros aportats pels fabricants, 500 per l'administració central i 500 euros de les comunitats autònomes que s'afegeixin al programa.

La Generalitat ja ha confirmat que complementarà el pla, tot i que fonts del departament d'Empresa van matisar que s'haurà de veure ara quin pressupost es destina a la pròrroga.

Entre les poques novetats, bàsicament tècniques, del pla 2000E destaca que hi participaran més concessionaris -alguns n'havien estat exclosos per temes administratius- i que el dret de subvenció estarà garantit en el moment de la compra i no s'haurà d'esperar, com passa ara, a la matriculació del cotxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona