Economia

Baltasar admet que és "impensable" per als joves accedir a un pis de propietat i que es necessiten ajuts

El conseller de Medi Ambient i Habitatge aposta pel lloguer com a recurs alternatiu

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha admès aquest dimecres que ser jove i voler accedir a un habitatge de propietat lliure és impensable i que aquest sector de la població necessita diferents ajudes per accedir a un pis.

En un esmorzar col·loqui del Fòrum Europa, el conseller ha recordat que només per ser jove ja es disposa d'un ajut de 200 euros i ha apostat també pel lloguer com a recurs per disposar d'un habitatge. Baltasar preveu que el preu dels pisos es recuperarà paulatinament tot i que no s'arribarà als increments registrats en els últims anys.

"Ser jove i voler accedir a un habitatge de propietat lliure és impensable", ha afirmat Baltasar en referència a un estudi que assenyala que un jove ha de cobrar 4.000 euros mensuals per poder comprar un pis i més de 2.000 per un de protecció oficial. Pel conseller, és evident que la gent jove necessita tipus d'ajuts diversos per poder accedir a un habitatge.

En aquest sentit, ha recordat que "només pel fet de ser jove té ja un primer recurs important de 200 euros". Després, ha afegit el conseller, hi ha opcions de lloguer, que, al seu parer, "són les que s'han de potenciar més a fons" o bé el lloguer amb opció de compra, "una figura implantada que està adquirint una dimensió important".

El conseller ha remarcat que els contractes de lloguer van augmentar un 28% l'últim any a Catalunya i que durant el primer trimestre del 2009 se n'han fet 21.000 de nous, que representa un 11% més que el mateix període de l'any anterior. Baltasar ha destacat que els preus en lloguer han tocat sostre i que ha caigut un 2,6% durant el primer trimestre.

La Generalitat destina enguany 700 milions d'euros, un 20% més que l'any passat, en tasques de suport a les famílies per pagar l'habitatge, polítiques de rehabilitació i habitatge protegit. Baltasar ha apostat per "recuperar l'estoc" de pisos que no es venen i reconvertir-los en lloguer. El conseller ha xifrat en 80.000 els habitatges que podrien seguir aquest procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA