Economia

‘Momentum’ Banc Sabadell

L’entitat financera compra el Mellon United National Bank de Miami per 101 milions i lliure de morositat

Banc Sabadell va anunciar ahir l’adquisició del 100% del capital social del Mellon United National Bank (MUNB), una entitat financera de reconegut prestigi que opera al sud de l’Estat nord-americà de Florida, per 101 milions d’euros. D’aquesta manera, l’entitat vallesana reforça la seva plataforma operativa a Miami, amb vistes a la població hispana dels EUA i al mercat llatinoamericà, i consolida el projecte de banca local a la zona iniciat el 2007, amb la compra del TransAtlantic Bank, una petita entitat també de Miami, per 135 milions.

Josep Oliu, president de Banc Sabadell, es mostrava satisfet pel que ell va denominar “petita adquisició”, tancada ahir mateix al migdia. L’objectiu a partir d’ara, segons Oliu, “és fusionar aquesta entitat amb el TransAtlantic Bank i aconseguir unes sinergies de 10 milions de dòlars [uns 7 milions d’euros]”. L’entitat resultant disposarà de 22 oficines i de més de 400 treballadors. Actualment el MUNB té una xarxa de 15 oficines a Miami Dade, Broward i Palm Beach, i 335 treballadors. La seva base de clients, com va detallar Oliu, “és molt selectiva i està formada per professionals i autònoms, com per exemple advocats, consultors o metges”.

Bon preu i escàs risc
Segons va remarcar el president de Banc Sabadell, “ens oferien l’entitat a bon preu i amb molt poc risc. Era el moment per comprar”. Tal com va explicar Oliu, “vam rebutjar quedar-nos amb els crèdits morosos, que els ha absorbit l’entitat mare del MUNB, el Bank of New York Mellon. De la resta de la cartera de crèdits, vam estudiar-los profundament un per un i vam acceptar els que realment volíem. Hem comprat un banc sense morositat i que tindrà una rendibilitat adequada a partir del 2011, tot i que en condicions normals, sense crisi, hauria de guanyar entre 25 i 30 milions d’euros”.

L’operació comporta, per part de Banc Sabadell, l’adquisició de tots els dipòsits de l’entitat nord-americana, que se situen en 1.135 milions d’euros i de 633 milions de crèdits, que suposen aproximadament un 60% de la cartera creditícia de MUNB.

La d’ahir és la tercera operació corporativa que porta a terme Banc Sabadell a Florida, després de la compra del TransAtlantic Bank, el 2007, i el negoci de la banca privada del BBVA a Miami, el 2008. El volum total de negoci gestionat per l’entitat als EUA superarà els 4.500 milions d’euros, entre recursos gestionats (3.000 milions d’euros) i crèdits a clients (1.500 milions d’euros). Oliu va destacar que després d’aquesta operació “iniciem les activitats de retail a Miami i el creixement orgànic a la zona”.

Conservar la salut
La morositat és la gran batalla de les entitats financeres i, les que poden, intenten establir grans cobertures, operació que afecta directament els beneficis. Segons els resultats del primer semestre d’aquest any, presentats ahir, Banc Sabadell ha establert una cobertura sobre mora del 141,37%, sumant les provisions i les garanties reals, un dels nivells més alts de la banca de l’Estat espanyol. La ràtio de morositat se situa en el 3,19% del total de la inversió creditícia, que era del 2,35% el desembre del 2008, i que es manté molt per sota de la mitjana del sector, que era del 4,56% el maig passat.

L’entitat vallesana va aconseguir un benefici net atribuït de 332,04 milions d’euros, un 22,5% menys que en el mateix període de l’any passat, a causa sobretot de l’esforç realitzat en la dotació a provisions voluntàries. Segons l’entitat, el benefici recurrent –que no inclou ingressos extraordinaris ni provisions voluntàries– va assolir els 446,4 milions d’euros, que implica un creixement del 4,2%. S’han de destacar els 96,8 milions d’euros en plusvàlues, generades per la recompra parcial de participacions preferents emeses el 2006, efectuada el maig passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona