Economia

Caixa Laietana aprova la fusió freda amb Caja Madrid i cinc entitats més

El nou grup demanarà al FROB 4.465 milions d'euros

El consell d'administració de Caixa Laietana ha aprovat aquest dilluns el protocol d’integració i el pla de viabilitat per a la formació d’un sistema institucional de protecció (SIP) amb Caja Madrid, Bancaixa, Caja Insular de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja, entitats que també han ratificat avui l'acord en els seus respectius consells d'administració. El nou grup facilitarà avui mateix la documentació al Banc d'Espanya per a la seva aprovació i demanarà 4.465 milions d'euros al fons de reestructuració bancària (FROB) per fer front a la fusió. D'aquesta manera, Caixa Laietana passarà a formar part de la primera caixa d'estalvis de l'Estat pel que fa al volum de negoci.

Caixa Laietana, que tindrà un 2,11% de representació en aquest conglomerat, ha destacat després de fer oficial la fusió freda que l'operació "obre noves oportunitats per a l'economia espanyola, catalana i comarcal i reforça la solvència, liquiditat i eficiència d'aquestes entitats".

La nova caixa resultant suma uns actius de 340.000 milions d'euros i consolida el nou SIP com a primera caixa d'estalvis de l'Estat. A més, serà la primera entitat en banca comercial i empreses en el mercat estatal amb volum de negoci. 

La representació que tindrà cada entitat és del 52,06% per a Caja Madrid, el 37,70% per a Bancaixa; un 2,45% per a la Caja Insular de Canàries; un 2,11 % per a Caixa Laietana; un 2,33 % per a Caja Ávila, un 2,01% per a Caja Segovia i un 1,34% per a Caja Rioja. El consell d'administració de la nova entitat tindrà 21 membres, mentre que la Comissió Executiva la integraran 11 persones.

Caixa Laietana mantindrà la marca
La fusió freda permetrà a Caixa Laietana mantenir la seva personalitat jurídica, l'activitat comercial i la marca corporativa en els seus territoris, a més dels òrgans de govern i l'obra social.

Pel que fa les àrees d'influència, Caixa Laietana seguirà tenint presència a les comarques de Girona i Barcelona, excepte a la ciutat de Barcelona; Caja Madrid a la Comunitat de Madrid i a Castella La Manxa; Bancaixa, a les Balears i el País Valencià; Caja de Àvila, a la província d'Àvila i tindrà responsabilitat sobre la gestió de Salamanca; Caja de Segovia, a la seva província.

D'aquesta manera, el la superposició d'oficines es reduirà al mínim i el grup tindrà presència arreu del territori espanyol. La nova entitat ha dit que la seva prioritat serà l'atenció a les famílies i empreses i que vol "contribuir al model social, territorial i econòmic" de les caixes d'estalvi. L'objectiu també és compartir al cent per cent els resultats i establir sinergies optimitzant i respectant la representació de cada entitat per "reforçar les garanties, liquiditat i solvència del nou SIP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat