Economia

Caixa Laietana aprova la fusió freda amb Caja Madrid i cinc entitats més

El nou grup demanarà al FROB 4.465 milions d'euros

El consell d'administració de Caixa Laietana ha aprovat aquest dilluns el protocol d’integració i el pla de viabilitat per a la formació d’un sistema institucional de protecció (SIP) amb Caja Madrid, Bancaixa, Caja Insular de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja, entitats que també han ratificat avui l'acord en els seus respectius consells d'administració. El nou grup facilitarà avui mateix la documentació al Banc d'Espanya per a la seva aprovació i demanarà 4.465 milions d'euros al fons de reestructuració bancària (FROB) per fer front a la fusió. D'aquesta manera, Caixa Laietana passarà a formar part de la primera caixa d'estalvis de l'Estat pel que fa al volum de negoci.

Caixa Laietana, que tindrà un 2,11% de representació en aquest conglomerat, ha destacat després de fer oficial la fusió freda que l'operació "obre noves oportunitats per a l'economia espanyola, catalana i comarcal i reforça la solvència, liquiditat i eficiència d'aquestes entitats".

La nova caixa resultant suma uns actius de 340.000 milions d'euros i consolida el nou SIP com a primera caixa d'estalvis de l'Estat. A més, serà la primera entitat en banca comercial i empreses en el mercat estatal amb volum de negoci. 

La representació que tindrà cada entitat és del 52,06% per a Caja Madrid, el 37,70% per a Bancaixa; un 2,45% per a la Caja Insular de Canàries; un 2,11 % per a Caixa Laietana; un 2,33 % per a Caja Ávila, un 2,01% per a Caja Segovia i un 1,34% per a Caja Rioja. El consell d'administració de la nova entitat tindrà 21 membres, mentre que la Comissió Executiva la integraran 11 persones.

Caixa Laietana mantindrà la marca
La fusió freda permetrà a Caixa Laietana mantenir la seva personalitat jurídica, l'activitat comercial i la marca corporativa en els seus territoris, a més dels òrgans de govern i l'obra social.

Pel que fa les àrees d'influència, Caixa Laietana seguirà tenint presència a les comarques de Girona i Barcelona, excepte a la ciutat de Barcelona; Caja Madrid a la Comunitat de Madrid i a Castella La Manxa; Bancaixa, a les Balears i el País Valencià; Caja de Àvila, a la província d'Àvila i tindrà responsabilitat sobre la gestió de Salamanca; Caja de Segovia, a la seva província.

D'aquesta manera, el la superposició d'oficines es reduirà al mínim i el grup tindrà presència arreu del territori espanyol. La nova entitat ha dit que la seva prioritat serà l'atenció a les famílies i empreses i que vol "contribuir al model social, territorial i econòmic" de les caixes d'estalvi. L'objectiu també és compartir al cent per cent els resultats i establir sinergies optimitzant i respectant la representació de cada entitat per "reforçar les garanties, liquiditat i solvència del nou SIP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona