Economia

Tensió a la planta de Nissan de Barcelona per l'acomiadament de 700 treballadors

300 afectats s'han concentrat davant la fàbrica de la Zona Franca per demanar explicacions. Algunes persones s'han assabentat que estaven acomiadades quan els han impedit entrar a treballar

Uns 300 treballadors de Nissan afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) s'han concentrat des de quarts de sis del matí d'aquest dijous a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona per protestar contra els 700 acomiadaments. Una gran part dels empleats s'han assabentat que estan afectats per l'ERO quan han intentat entrar a la planta per treballar i se'ls ha denegat l'accés.

Altres empleats van rebre la notificació a través d'una trucada de l'empresa, que ahir a la tarda els va anunciar que no calia que anessin a treballar avui. Fonts de l'empresa han assegurat que, tot i que pot haver excepcions, els treballadors afectats han rebut una carta d'acomiadament i una trucada telefònica.

Alguns treballadors concentrats a l'exterior de la fàbrica han denunciat que els afiliats a UGT i CCOO s'havien salvat dels acomiadaments, cosa que han desmentit des dels dos sindicats. Raúl López, secretari general de la secció sindical d'UGT a Nissan, ha afirmat que l'empresa els va entregar un document firmat assegurant que no hi hauria discriminació sindical. "Hi ha molts treballados de CCOO i d'UGT afectats per l'ERO", ha remarcat López. L'empresa, però, no farà pública la llista definitiva fins d'aquí a cinc dies.

La conselleria de Treball va autoritzar ahir dimecres l'ERO de Nissan, donant llum verda a l'acomiadament de 698 empleats, a qui pagarà una indemnització màxima de 120.000 euros. L'expedient deixa la porta oberta al retorn de 150 treballadors sempre que hi hagi un increment de producció i a partir del 2012.

Els treballadors que avui no han pogut accedir a la factoria van rebre ahir la comunicació d'acomiadament per part de l'empresa, tot i que encara no s'ha fet pública la llista definitiva dels acomiadaments.

Els sindicats han rebutjat aquest expedient i convocaran assemblees de treballadors per decidir quines accions prenen davant l'aplicació de l'ERO.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.