Economia

Saura defensa que és "just" que les rendes més altes paguin més

El conseller d'Interior celebra que Antoni Castells superés "ràpidament" el seu poc "entusiasme" inicial per la mesura

El conseller d'Interior del govern català, Joan Saura, ha defensat que és "just" l'augment de la pressió fiscal als 20.000 catalans amb la renda més alta, i ha celebrat que el conseller d'Economia, Antoni Castells, superés "ràpidament" el seu poc "entusiasme" inicial per la mesura.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Saura ha assenyalat que l'augment del tram autonòmic de l'IRPF per a les rendes superiors a 120.000 euros "afectarà només a unes 20.000 persones" i, en canvi, aportarà uns ingressos equivalents a 46.000 places de guarderia.

El conseller d'Interior ha celebrat que el govern arribés aquest dimarts a un acord sobre la pujada de l'impost sobre la renda de manera "molt ràpida i sense dificultats", després que ICV pressionés en aquest sentit condicionant el seu suport al decret amb mesures d'ajust de l'executiu a l'aprovació d'aquesta mesura fiscal.

Tot i així, Saura ha admès que el conseller d'Economia va mantenir una postura poc "entusiasta" sobre la mesura quan va ser proposada, encara que ha assegurat que "la va entendre ràpidament".

El mateix Castells ha dit, sobre les pressions que ha exercit ICV per aprovar la pujada del tram autonòmic, que l'acord assolit "demostra que hi ha bona harmonia al govern en els temes importants".

Saura ha reflexionat que si un pensionista que cobra un sou de 500 euros mensuals veurà congelada la seva retribució en virtut de les mesures d'ajust del dèficit públic, "és just que algú que cobra 10.000 euros al mes pagui una mica més d'impostos".

El conseller ha defensat que amb la nova mesura fiscal Catalunya és "molt més justa que Madrid o Extremadura" perquè es "compartiran els sacrificis" per fer front a la crisi econòmica.

D'una altra banda, Saura ha considerat que "seria un error" que el govern central aprovés una reforma laboral per decret i ha assegurat que "abaratir l'acomiadament no solucionarà la crisi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.