Economia

Els nous gestors d’Agrupació estudien accions contra Conejos

La direcció remetrà a un bufet d’advocats l’informe encarregat per Millet

Jacint Boixasa i Sergio Gago, nomenats fa una setmana administradors provisionals d’Agrupació Mútua pel ministeri d’Economia, estudien adoptar accions penals contra l’exconseller delegat de la mútua Jordi Conejos.

Tal com va informar ahir l’AVUI, els administradors provisionals tenen sobre la taula tota la informació que va recopilar el consell d’administració anterior –cessat divendres pel ministeri d’Economia– sobre les inversions que va impulsar Conejos a través de la immobiliària participada AMCI Habitat, en especial les efectuades a Bulgària, Reggio de Calàbria i Múrcia. Aquestes informacions es van obtenir perquè l’expresident de l’entitat, Fèlix Millet, va encarregar a KPMG Forensic una auditoria sobre la tasca de Conejos tot just després d’haver-lo forçat a abandonar la mútua el juliol del 2008.

Segons fonts properes als nous administradors, aquests trametran a “una autoritat penal” tota la documentació perquè avaluï si es poden derivar responsabilitats penals de l’exconseller delegat i també exdirector general d’Indústria amb CiU. En el cas que aquest advocat penalista ho estimi oportú, Boixasa i Gago engegaran la maquinària legal per depurar responsabilitats.

Discrepàncies
Es dóna la circumstància que el gener d’enguany, amb l’auditoria de KPMG a les mans, Millet va contractar un despatx d’advocats perquè avaluessin si es podien derivar responsabilitats penals de Conejos d’unes inversions que la consultora no veia clares. Aquest despatx va considerar que no hi havia motiu per querellar-se contra Conejos. Però Millet, insistent, va contractar un altre bufet penalista perquè tornés a avaluar l’auditoria forense. El cas del Palau, però, va esclatar i el que va ser president totpoderós va haver de marxar per la porta del darrere sense poder llegir les conclusions d’aquest segon informe. Un segon informe que dilluns, si no hagués estat cessat pel ministeri, hauria examinat el consell d’administració presidit per Josep González –que es manté com a president d’AMCI Habitat– amb la voluntat de decidir si s’impulsaven mesures legals.

Amb tot, la pilota ara és a la teulada dels nous administradors provisionals, que, amb ànim meticulós, buscaran una tercera opinió jurídica abans de decidir si posen Conejos en la diana de les responsabilitats penals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.