Economia

Corbacho relativitza l'informe de l'OCDE que augura un 20% d'atur a l'Estat el 2010

El ministre de Treball presentarà a l'OCDE a París una anàlisi "més en profunditat" de la situació

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha relativitzat aquest dijous l'informe de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que augura que la crisi que va començar al 2007 haurà provocat 2,7 milions de desocupats a l'Estat i que l'atur arribarà al 20% el 2010.

Segons el ministre, és "obvi" que l'Estat pateix més les conseqüències de la crisi que altres països d'Europa, però l'OCDE "no fa una anàlisi en profunditat" d'alguns factors de la crisi a l'Estat. Les previsions de l'executiu espanyol, ha reiterat, apunten que l'atur se situarà per sota del 20%. A finals de mes Corbacho presentarà a l'OCDE a París una anàlisi "més en profunditat" de la situació.

En declaracions al Congrés dels Diputats, Corbacho s'ha mostrat conforme a bona part de l'informe de l'OCDE, que segons ha assegurat és una "fotografia descriptiva" que retrata una "realitat dura" del que és "obvi", que és que l'economia espanyola pateix més que altres i que l'atur ha tingut a l'Estat un impacte "més contundent" que en altres països.

Corbacho també ha destacat que l'informe també diu que el conjunt de governs, "també l'espanyol", ha adoptat mesures "que valora positivament" així com les polítiques socials que s'han posat en marxa a l'Estat com la dels 420 euros per a desocupats vinculada a la formació. A més, segons Corbacho, l'OCDE també demana un canvi de model econòmic amb què "hi estem tots d'acord".

No obstant això, el ministre creu que l'OCDE no fa "una anàlisi en profunditat" d'alguns factors de l'economia espanyola i de l'afectació de la crisi a l'Estat. Entre d'altres, ha reiterat, l'informe no té en compte que l'increment de l'atur ha estat provocat, "principalment" pel sector de la construcció.

Segons Corbacho, l'executiu de Zapatero és conscient de les dificultats de la creació d'ocupació, però l'economia espanyola té debilitats en el sector de la construcció que fan inviables mesures com les que ha adoptat Alemanya, on 1,4 milions de persones han reduït la seva jornada laboral a la meitat. A l'Estat, ha explicat, això suposaria augmentar les llistes de l'atur en 750.000 persones i ajustos de plantilles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.