Economia

Cau un 30% la venda d'habitatges a Catalunya

En total, al març s'han venut més de 3.700 pisos, la meitat nous i l'altra meitat de segona mà

Baixa la venda de pisos, però no tant com en mesos anteriors. Aquest mes de març se'n van vendre a Catalunya un 30% menys que al març de l'any passat.

En concret, i segons les dades de l'Institut d'Estadística, es van vendre, en total, més de 3.700 pisos, la meitat nous i l'altra meitat de segona mà. En aquestes dades, cal tenir en compte l'anomenat "efecte calendari": el març de l'any passat va ser més fluix, perquè va coincidir amb la Setmana Santa.

Al conjunt de l'Estat, el març, amb 34.895 transaccions, també ha registrat una lleugera repuntada, del 0,7%, del ritme de compravendes respecte del mes anterior.

Tot i això, l'últim trimestre s'ha tancat amb una caiguda del 34,2% respecte als tres primers mesos de l'any passat, i un 24,3% menys que el març anterior.

El descens, segons l'INE, ha estat superior en el cas dels habitatges de segona mà, que acumulen fins al març un 43,2%, mentre que la vivenda nova registra una baixada del 24,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.