Economia

Diputats corsos i sards observaran les consultes del 13-D

És el primer compromís arrencat pels organitzadors dels referèndums en la seva visita a Brussel·les

Diputats de Corsica Libera i l'IRS de Sardenya ja han confirmat que assistiran com a observadors internacionals a les consultes populars sobre la independència que es preparen en més d'un centenar de poblacions catalanes per al 13 de desembre.

És el primer compromís arrencat pels representants de la Coordinadora per la Consulta que aquest dilluns han començat una visita de dos dies a grups polítics de diverses regions d'Europa amb representació al Parlament Europeu, a Brussel·les.

En aquesta primera jornada, el diputat català Uriel Bertran, Anna Arqué i Jordi Miró, els tres representants de la coordinadora desplaçats, s’ha reunit amb Corsica Libera, el Sinn Féin, l’Aliança Lliure Europea i l’IRS de Sardenya, per demanar-los que enviïn observadors internacionals al 13-D.

De moment, segons informa la comissió desplaçada, Corsica Libera i l’IRS de Sardenya ja han confirmat la presència d'un diputat cors i un de sard en la jornada de consultes catalana. Seran Jean Guy Talamoni, cap del grup parlamentari de Corsica Libera a l'Assemblea de Còrsega, i Gavino Sale, diputat per la província sarda de Sassari al Consell Regional de l'illa.

Els membres de la coordinadora també s’han reunit avui amb Eva Bidania, del grup Aliança Lliure Europea (que engloba partits amb representació al Parlament Europeu com l’Scottish National Party o el Plaid Cymru gal·lès), i amb Brian Carty del Sinn Féin irlandès. Aquests grups confirmaran pròximament la seva participació en el 13-D, quan ho aprovin els seus òrgans de decisió.

Els tres catalans han explicat als diputats amb què s'han entrevistat com es preparen aquestes consultes, i els han anunciat que l'objectiu és aconseguir que, si té èxit, posteriorment es proposi un referèndum a tot Catalunya que el Parlament considerés vinculant, amb o sense el permís de l'Estat.

Respecte de la posició de l'Estat, que en el cas d'Arenys de Munt va impedir per la via judicial que la consulta es fes en un local municipal, la Coordinadora ha explicat que ara mateix l'advocacia estatal estudia presentar recursos contra el centenar de consultes en preparació per al 13-D.

El grup català es reunirà aquest dimarts amb altres europarlamentaris, com ara Berit Dahlstrom, del Swedish Left Party.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida