Economia

La CE demana a General Motors un pla sòlid i avisa que examinarà les ajudes estatals a Opel

El comitè d'empresa de la filial europea anuncia una vaga per aquest dijous per protestar contra la decisió. El govern alemany ho considera "inacceptable"

La Comissió Europea (CE) ha expressat aquest dimecres el seu desig que el nou pla de reestructuració per a Opel sigui "sòlid" i garanteixi "treballs estables" i ha advertit que verificarà la comptabilitat de qualsevol ajuda que els Estats membres de la UE puguin conèixer.

L'executiu comunitari s'ha limitat a "prendre nota" de la declaració del fabricant nord-americà d'automòbils General Motors de no vendre finalment la seva filial europea Opel al grup austrocanadenc Magna.

En una declaració davant dels mitjans de comunicació, el portaveu comunitari de Competència, Jonathan Todd, ha indicat que la Comissió espera que el pla de reestructuració anunciat per GM per a Opel "tingui sòlids fonaments econòmics amb l'objectiu de finalitzar la viabilitat a llarg termini d'Opel, així com llocs de treball estables per als seus treballadors".

Per la seva banda, el ministre d'Economia alemany, Rainer Brüdele, ha qualificat "d'inacceptable" la decisió de General Motors (GM) de suspendre la venda d'Opel a Magna.

"El comportament de GM és totalment inacceptable", tant davant els treballadors com davant d'Alemanya, ha dit Brüderle visiblement irritat quan es disposava a entrar al consell de ministres sota la presidència de la cancellera Angela Merkel.

Aturades a tot Europa
El president del comitè d'empresa d'Opel, Klaus Franz, ha anunciat aquest dimecres la convocatòria de "vagues d'advertència" contra la decisió de General Motors de cancel·lar la venda de la filial a Magna i mantenir la propietat de la firma.

Franz ha anunciat que les aturades començaran aquest dijous mateix a les plantes alemanyes i preveu que s'estenguin a d'altres països europeus, mentre els sindicats exigiran a General Motors els increments salarials pactats amb anterioritat a les negociacions i als quals havien renunciat per assegurar la viabilitat de l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona