Economia

La Falange rebutja canviar la data de les manifestacions contra les consultes

Els seus portaveus asseguren que els seus advocats estudiaran presentar un recurs al jutjat contra la decisió del departament d'Interior

La Falange no accepta la decisió d'Interior i insisteix a fer les 66 manifestacions anunciades contra les consultes sobiranistes del 13-D el mateix dia de les votacions.

Segons ha avançat el portaveu i secretari general del partit a Catalunya, Norberto Pico, aquest divendres a mig matí encara no havien rebut la notificació oficial de la conselleria, tot i que Interior manté que l'avís va sortir ahir del departament de Joan Saura.

Sigui com sigui, quan els arribi el document el seu advocat estudiarà les possibilitats de presentar un recurs i guanyar-lo, com ja va passar al setembre respecte de la protesta que volien fer el dia de la consulta d'Arenys de Munt i que, finalment, van poder fer sota l'empara judicial.

Aquella vegada, Interior va voler retardar la manifestació una setmana. Ara, la conselleria ha optat per traslladar la protesta al dia abans de la votació, però la Falange no en té prou. "El dia adequat per protestar contra alguna cosa és el dia que es fa, no la setmana després ni el dia abans", argumenta Pico.

L'únic poble que fa la consulta el 12 de desembre, dia autoritzat per ara per a la protesta, és Sant Jaume de Frontanyà. Tanmateix, aquest municipi no era a la llista dels 66 pobles on la Falange va demanar manifestar-se, per tant es descarta que amb el canvi de data Sant Jaume es converteixi en la capital de la protesta ultradretana.

L'oposició de la Falange contra les consultes també ha portat el partit a presentar a la fiscalia una petició perquè esbrini "d'on surten els censos utilitzats pels grups independentistes, molt probablement cedits per les corporacions locals infringint la llei de protecció de dades". En un comunicat, el partit també assegura que en l'escrit adreçat a la fiscalia recorda "actes de violència" d'alguns participants en el referèndum d'Arenys de Munt –alguns participant en la contramanifestació van colpejar l'autocar amb què anaven els ultres–. Per aquests motius, el partit ha demanat a la fiscalia que utilitzi "totes les mesures que tingui a l'abast per impedir la celebració d'unes consultes que atempten contra la integritat nacional i l'ordre constitucional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona