Economia

La Cambra de Comerç preveu una caiguda del PIB català del 4%

La previsió és per aquest any 2009. També constata que "el pitjor" de la recessió ja ha passat, i ha animat a administracions i a empresaris a fer els deures per superar l'actual crisi econòmica

L'economia catalana tancarà el 2009 amb un descens del PIB del 4%, segons la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha presentat les seves previsions econòmiques per aquest any.

Miquel Valls, president de la institució, ha destacat que aquesta dada revisa a la baixa l'última feta a l'abril, amb un descens de sis dècimes més.

Valls ha constatat que "el pitjor" de la recessió ja ha passat, i ha animat a administracions i a empresaris a fer els deures per superar l'actual crisi econòmica.

La Cambra preveu que el tercer trimestre de l'any l'economia catalana decreixi un 4,2% per acabar l'any en el 4% previst. En l'informe es destaca que el comportament del sector industrial i la construcció és "menys negatiu" que el de fa uns mesos. Per al 2010, les previsions de l'entitat recullen una caiguda anual del PIB "bastant més moderada", del 0,9%, en comparació amb la d'aquest any.

Valls també ha constatat que per primera vegada les dificultats de finançament de les empreses s'han reduït i la situació "comença a estabilitzar-se", i ha recordat que per algunes pymes continua sent "extremadament" difícil accedir al crèdit.

La Cambra va fer una crida per a què les línies de crèdit del ICF i del ICO arribin amb facilitat a les empreses, així com l'accés al finançament de bancs i caixes. Segons la seva última enquesta, el 64% de les empreses han assegurat tenir problemes per finançar-se al primer trimestre, mentre que al segons va ser del 53%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.