Economia

La Cambra de Comerç preveu una caiguda del PIB català del 4%

La previsió és per aquest any 2009. També constata que "el pitjor" de la recessió ja ha passat, i ha animat a administracions i a empresaris a fer els deures per superar l'actual crisi econòmica

L'economia catalana tancarà el 2009 amb un descens del PIB del 4%, segons la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha presentat les seves previsions econòmiques per aquest any.

Miquel Valls, president de la institució, ha destacat que aquesta dada revisa a la baixa l'última feta a l'abril, amb un descens de sis dècimes més.

Valls ha constatat que "el pitjor" de la recessió ja ha passat, i ha animat a administracions i a empresaris a fer els deures per superar l'actual crisi econòmica.

La Cambra preveu que el tercer trimestre de l'any l'economia catalana decreixi un 4,2% per acabar l'any en el 4% previst. En l'informe es destaca que el comportament del sector industrial i la construcció és "menys negatiu" que el de fa uns mesos. Per al 2010, les previsions de l'entitat recullen una caiguda anual del PIB "bastant més moderada", del 0,9%, en comparació amb la d'aquest any.

Valls també ha constatat que per primera vegada les dificultats de finançament de les empreses s'han reduït i la situació "comença a estabilitzar-se", i ha recordat que per algunes pymes continua sent "extremadament" difícil accedir al crèdit.

La Cambra va fer una crida per a què les línies de crèdit del ICF i del ICO arribin amb facilitat a les empreses, així com l'accés al finançament de bancs i caixes. Segons la seva última enquesta, el 64% de les empreses han assegurat tenir problemes per finançar-se al primer trimestre, mentre que al segons va ser del 53%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona