Economia

El BCE manté el tipus d'interès a l'1% per activar l'economia

El banc europeu manté l'indicador perquè considera que encara no es pot parlar de recuperació

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir invariables els seus tipus d'interès en la reunió que ha mantingut aquest matí a Frankfurt. Així, el tipus d'interès de referència per proveir de liquiditat el sistema financer es manté en l'1%. És el tercer mes consecutiu que el BCE decideix mantenir l'indicador en l'1%.

Els últims indicadors de tendència de la zona euro mostren una petita millora de l'activitat econòmica però encara no es pot parlar de recuperació, per la  qual cosa el BCE mantindrà la seva taxa rectora en aquest mínim durant molt de temps.

Malgrat que el preu del diner està baix, els bancs comercial mantenen reticències a l'hora de concedir crèdits a les empreses i a les famílies.

És per aquest motiu que el BCE, a més de mantenir invariable el tipus d'interès de referència, tampoc ha tocat el tipus d'interès marginal de la facilitat de préstec, que es manté en l'1,75% i el tipus marginal de la facilitat de dipòsit, que es manté en el 0,25%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.