Economia

Gandia posa en marxa programes de formació que donaran feina a 88 persones

Els tallers de formació, finançats pel 20% del Plan E destinat a despesa social, comptaran amb dues línies d'actuació: la qualificació dels desocupats i els treballs d'ocupació directa centrats en serveis d'interés per a la ciutat.

L'Ajuntament de Gandia ha posat en marxa un nou projecte per a la generació d'ocupació en la ciutat. Així, dins del 20% dels fons del Plan E destinats a despesa social, el govern de la ciutat ha impulsat 88 contractes de formació per a la inserció laboral de persones en l'atur.

La xifra de 88 contractes que es deriva d'estos programes de formació coincideix amb la xifra d'augment de la desocupació registrat a Gandia al mes d'agost, quan 88 persones han passat a les llistes de l'atur.

Aquests tallers de formació, que ascendixen a un pressupost de 830.000 euros, comptaran amb dues línies d'actuació. Permetran, d'una banda, desenvolupar programes per a la qualificació dels desocupats, amb la possibilitat que realitzen pràctiques no remunerades, i, d'altra banda, programes de generació d'ocupació directa en serveis o treballs d'interés per a la ciutat. Els participants d'aquestos programes, «seran contractats des de l'inici dels mateixos.

D'esta manera, s'obrin quatre tallers destinats, per un costat, a la millora mediambiental i de l'entorn urbà i rural, que suposarà la contractació de 25 persones; altre destinat a la custòdia de parcs i instal·lacions municipals, que donarà feina a 23 persones; un més d'animació comercial o turística dels barris, amb 25 persones contractades; i un darrer, de restauració d'una embarcació municipal, amb 15 persones més contractades.

Aquest últim taller, a més, permetrà que l'Escola Taller Gandia-Marítima continúe en marxa. I és que, la Generalitat ha retirat per a 2011 les ajudes que destinava per tal de subvencionar esta escola.

Amb la creació del programa de restauració d'una embarcació municipal, dins dels fons dels programes d'ocupació finançats amb el Plan E, l'Ajuntament de Gandia garantirà la continuïtat d'esta escola.

L'Escola-Taller Gandia Marítima permetrà la construcció d'un vaixell en el Port de València, donarà feina a joves d'entre 18 i 25 anys, als qui permetrà l'aprenentatge d'un ofici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.