Economia

Mar Serna: "Necessitarem entre 5 i 7 anys per recuperar els nivells d'atur d'abans de la crisi"

La consellera de Treball afirma que de cap manera es pot aplicar la jubilació als 67 anys abans del 2025 o el 2030

La consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, ha assegurat en una entrevista al programa La nit de COMRàdio que “el país necessitarà entre 5 i 7 anys per recuperar l'ocupació que s'ha destruït durant la crisi” i ha remarcat que “encara que es dugui a terme la reforma laboral, això no crearà llocs de treball”.

Serna també ha expressat la seva il·lusió perquè la creació d'ocupació “comenci a recuperar-se durant el segon semestre d'aquest any, o el primer de l'any vinent”. La consellera també ha remarcat que “hi comença a haver indicis que el pitjor de la crisi ja ha passat”.

Serna ha explicat que “el govern va signar el mes de setembre un seguit de mesures per a l'ocupació juvenil, des de l'àmbit d'igualtat d'oportunitats”. També ha afegit que el col·lectiu dels joves és un dels més desafavorits davant la crisi. La consellera ha destacat la importància del col·lectiu dels autònoms i s'ha referit al retard de l'edat de jubilació als 67 anys expressant que és una cosa que "s'ha de fer de manera ponderada i progressiva”. Serna també ha dit que de cap manera “es pot aplicar de forma total abans del 2025 o el 2030”.

Pel que fa als expedients de regulació d'ocupació (ERO) Serna ha volgut destacar que el 95% dels expedients que s'han fet durant el 2009 han arribat a un acord previ abans de demanar el vistiplau del departament de Treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.