Economia

CCOO no descarta la vaga general si el govern imposa l'endarreriment de la jubilació

El secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego, diu que la mesura anunciada per l'executiu espanyol "no té sentit" amb 4 milions d'aturats a l'Estat

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha criticat la proposta del govern d'endarrerir l'edat de la jubilació per assegurar les pensions, ja que considera que amb 4 milions d'aturats a l'Estat "no té sentit", per la qual cosa ha pronosticat  una resposta "contundent" i no ha descartat la vaga general si l'executiu "busca imposar i no negociar" aquesta proposta que ara traslladarà a la mesa del Pacte de Toledo.

Gallego ha dit que retardar fins als 67 anys la jubilació "ni és solidari amb els joves que busquen la seva primera feina" ni és sostenible perquè suposa que els aturats estaran dos anys més cobrant el subsidi.

El secretari general també ha posat sobre la taula la possibilitat que els beneficis de les empreses cotitzin a la Seguretat Social i no només ho facin les persones. Ha subratllat que aquesta seria una via per reforçar el sistema, ja que ha afegit que el creixement econòmic no té sentit per si sol si no contribueix a millorar la vida dels treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.