Economia

Les hipoteques baixen per primer cop en tres anys

Finances

La celebració del Dia d'Acció de Gràcies, tan genuïnament nord-americana, va prendre ahir sentit a aquesta banda de l'Atlàntic, almenys per als castigats subscriptors d'hipoteques. L'Euribor va rubricar psicològicament els descensos que presenta des de fa pràcticament dos mesos i va marcar, per sota del 4%, una taxa del 3,978%, la més baixa des del desembre del 2006. Això farà que les hipoteques baixin aquest mes per primer cop en tres anys. Des del mes de setembre de l'any 2005 que les hipoteques que es revisen anualment, que són la majoria, no s'abaixen.

Així, l'indicador al qual es referencien la gran majoria de les hipoteques a Espanya tancarà el novembre amb una mitjana pròxima al 4,3% –el nivell més baix des del febrer passat i pràcticament un punt per sota de la taxa mensual de l'octubre (5,248%)–, 0,3 punts inferior a la mitjana del novembre del 2007 (4,607%).

Els titulars de crèdits hipotecaris que tinguin prevista la seva revisió anual al desembre i als quals s'apliqui la taxa del mes precedent veuran reduir les quotes. En funció del capital prestat, el diferencial aplicat i el temps d'amortització, l'estalvi pot oscil·lar entre uns 30 i uns 50 euros cada mes.

Aquest descens sostingut a un ritme que no es va assolir ni tan sols després dels atemptats de l'11-S a Nova York, a més del descans per als ciutadans endeutats, també és un termòmetre de la relaxació en els tensíssims mercats interbancaris, que van entomant amb prudència positiva les mesures de les autoritats monetàries.

Noves rebaixes
En aquest sentit, el president del BCE, Jean-Claude Trichet, ha insinuat que la institució podria tornar a rebaixar els tipus d'interès, ara al 3,25%, en la pròxima reunió del consell de govern de la institució, dijous 4 de desembre.

Els analistes creuen que la retallada podria ser de mig punt i que tindrà continuïtat en els proxims mesos. Això serà sens dubte una gran notícia per als hipotecats, que probablement veuran com la quota s'abaixa més enllà d'aquest mes. De fet, la fundació de caixes d'estalvis Funcas preveu que el descens de l'Euribor continuï fins a arribar a l'1,9% a finals de l'any vinent si els tipus a l'Eurozona cauen fins a l'1,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA