Economia

El nombre d'hipoteques constituïdes al febrer per a la compra d'un habitatge creix un 20,9% interanual

El valor mitjà de cada una de les hipoteques va arribar a 126.312 euros, cosa que suposa una nova caiguda interanual del preu de les operacions, concretament d'un 7,8%

El passat febrer el nombre d'hipoteques constituïdes a Catalunya per adquirir un habitatge va sumar 8.730 operacions, fet que suposa un increment del 20,95% en relació amb el nombre d'hipoteques que es van constituir el mateix mes del 2009, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El valor mitjà de cada una de les hipoteques va arribar a 126.312 euros, cosa que suposa una nova caiguda interanual del preu de les operacions, concretament d'un 7,8%. La davallada, però, és dues dècimes menor en comparació amb la baixada interanual registrada al gener.

En el conjunt de l'Estat, el valor mitjà d'aquestes hipoteques sobre habitatge ha caigut en un 4,6% interanual i s'ha situat en 118.185 euros.

Girona, l'única demarcació on el nombre d'hipoteques baixen
La dada del febrer suposa el tercer augment interanual consecutiu del nombre d'hipoteques sobre habitatges. El valor creix a Catalunya i a totes les demarcacions catalanes, excepte a Girona. En aquesta demarcació, al febrer es van constituir 1.215 hipoteques per a la compra d'un pis urbà, 40 menys respecte a fa un any, fet que suposa una baixada d'un 3,2%.

La constitució d'hipoteques a Barcelona, per sobre la mitjana catalana
A la demarcació de Barcelona el nombre d'hipoteques constituïdes ha crescut un 31,4% en relació amb el febrer del 2009, deu punts més que la mitjana catalana. El preu mitjà d'aquestes hipoteques ha estat al febrer de 133.336 euros, cosa que suposa una disminució del 5,8% del valor mitjà de cada una de les hipoteques sobre un habitatge urbà que es van signar a les comarques barcelonines el febrer del 2009, que va ser de 141.508 euros de mitjana per operació.

Lleida encapçala les caigudes del valor mitjà de les hipoteques
El nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges urbans a les comarques de Lleida al febrer va sumar 518 operacions, amb un augment del 2,9% en relació amb el febrer del 2009. El valor mitjà d'aquestes hipoteques va ser de 91.876 euros, fet que suposa una caiguda del preu de cada una de les operacions del 22,5% en relació amb els 118.582 euros del febrer de fa un any. Aquesta caiguda del preu mitjà per hipoteca de Lleida és la disminució de valor més gran de totes les demarcacions de Catalunya.

Tarragona
 A Tarragona el nombre d'hipoteques constituïdes per adquirir un habitatge va ser de 1.055 operacions, amb un augment del 12,3% en relació amb el mateix mes del 2009. Pel que fa al preu mitjà per cada una de les operacions, aquest febrer la mitjana es va situar en 100.669 euros per hipoteca, és a dir, que es produeix una caiguda del preu del 8,9% en relació amb els 110.479 euros de valor mitjà que es van registrar en les operacions realitzades el febrer del 2009.

Tipus d'interès a la baixa
Els tipus d'interès que se signen de mitjana en el conjunt de les hipoteques constituïdes a l'Estat espanyol continua a la baixa. Així, aquest febrer el tipus d'interès mitjà que es va fixar en el conjunt d'operacions constituïdes per part del sistema financer va ser del 3,97%, i això suposa una caiguda interanual del tipus del 26,5%, i una baixada del 2% respecte al tipus d'interès aplicat el gener del 2010.

Els bancs han ofert de mitjana un tipus d'interès més baix que les caixes. Al febrer, el conjunt de bancs espanyols van signar aquestes operacions amb un tipus d'interès del 3,81%, mentre que en les caixes d'estalvi el tipus mitjà va quedar fixat en el 4,13%.

Les hipoteques que s'han signat al febrer s'han fet amb un període d'amortització d'entre 21 i 22 anys de mitjana. En el 95,7% són hipoteques constituïdes a tipus d'interès variable, i la majoria tenen l'Euribor com a referència. Només el 4,3% de les hipoteques signades s'han fet a tipus fix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA