Economia

Móra admet que la Coordinadora podria haver buscat "més consens social" per al 13-D

L'alcalde d'Arenys de Munt justifica que va presentar la ILP que exigeix al Parlament un referèndum d'independència oficial per "mantenir la corda tensa"

L'alcalde d'Arenys de Munt i membre de la Coordinadora Nacional de les consultes, Carles Móra, ha admès aquesta tarda de dimecres que "potser podrien haver buscat més consens entre els agents socials" en la preparació del 13-D. Aquest és un dels retrets que li ha fet el director d'Osona Decideix, Alfons López Tena, en un esmorzar a Vic, ja que considera que l'èxit de la consulta a la comarca rau en aquesta xarxa social.

López Tena també ha criticat aquest matí que Móra hagi presentat de manera precipitada una ILP per fer un referèndum sobre la independència de Catalunya sense comentar-ho als partits polítics. Per aquest motiu, l'alcalde d'Arenys de Munt ha defensat, després de la presentació del llibre Cent anys d'estelada a la seu d'Òmnium Cultural, que la va presentar perquè pretenia "mantenir la corda tensa". "Falten gairebé dos mesos per les próximes consultes, que s'han de fer a finals de febrer, i no podem permetre que hi hagi relaxació política", ha explicat Móra.

L'alcalde ha mantingut que només el mou "l'estima al país" i que, per això, si aquest dissabte la Coordinadora Nacional conclou que retiri la ILP ho farà sense problema. "Hem de ser humils, si el plenari em diu que em vaig equivocar, doncs cap problema, rectificar és de savis", ha assentit.

Data per a Barcelona

D'altra banda, López Tena ha apuntat en aquest esmorzar que fixar el 25 d'abril com a data per fer la consulta  a Barcelona és massa aviat, ja que només queden cinc mesos. Així, l'alcalde ha suggerit canviar el dia pel 13 de setembre per, d'aquesta manera, "tancar el cicle que es va encetar a Arenys de Munt". Amb tot, l'última decisió la té la plataforma Barcelona Decideix.

Manifest per una alternativa electoral unitària
Una llista de personalitats del món professional, social i polític han signat un manifest que aposta per la constitució d'un ampli "moviment unitari" –que no pas un partit polític– que tingui per objectiu la concreció d'una alternativa electoral independentista de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya el 2010.

Aquest manifest, que es presentarà demà dijous al Col·legi de Periodistes, fa una crida “a tots aquells que tinguin per objectiu la independència perquè, deixant de banda provisionalment les diferències polítiques, socials o culturals, s'uneixin per aconseguir una majoria parlamentària per proclamar la independència de la nostra nació”.

Entre d'altres personalitats que donen suport al manifest hi ha Enric Canela, catedràtic de Bioquímica de la UB i portaveu de Deumil.cat; Josep Manel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt; Santiago Espot, president de Catalunya Acció, i Joan Solà, catedràtic de Filologia de la UB i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona