Economia

Zapatero proposa fins a sis mesos d’atur als autònoms

El consell de ministres aprova la protecció per als treballadors per compte propi

El consell de ministres va aprovar ahir l’avantprojecte de llei que regula la protecció per als autònoms que cessin l’activitat, que proposa una cobertura de fins a sis mesos, nou per als professionals d’entre 60 i 64 anys. Tindran accés a aquesta prestació els autònoms que cessin la seva activitat de manera involuntària i tinguin protegida la cobertura per accidents de treball i malalties professionals. Alguns autònoms, els dependents, i els que desenvolupen activitats amb un alt risc de sinistralitat, estan obligats a tenir aquest tipus de cobertura. Són actualment 539.338 treballadors a tot l’Estat, però el govern central estima que el nombre d’autònoms que cotitzaran s’aproparà al milió.

Els treballadors per compte propi que vulguin tenir dret a la prestació hauran d’haver cotitzat un mínim d’un any, i tindran dret a dos mesos de protecció. Per accedir al màxim de protecció, sis mesos, caldrà haver cotitzat tres anys. La quantitat a percebre serà un 70% de la base de cotització, amb un mínim de 583,38 euros –per a la base mínima, de 833,4 euros– i un màxim de 1.383,9 euros en el cas que l’autònom tingui dos o més fills.

El tipus de cotització serà d’un 1,5% de la base, de manera que els que cotitzin la base mínima pagaran 12,5 euros al mes. El tipus es reduirà a l’1% per la cobertura d’incapacitat temporal. Aquest tipus es revisarà anualment.

L’avantprojecte de llei ha d’iniciar ara els tràmits parlamentaris i entrar al Congrés, on CiU ja ha anunciat que intentarà fer més àmplia la cobertura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.