Economia

Més de 800.000 empresaris aniran a Madrid el 26 de març per exigir mesures efectives contra la crisi

Crisi econòmica

Pimec i més de 500 organitzacions d'autònoms, petites i mitjanes empreses, gremis i col·legis professionals, que representen, de moment, uns 800.000 empresaris i treballadors per compte propi han decidit concentrar-se a Madrid davant el Congrés dels Diputats el pròxim 26 de març.

Diuen que estan amb la corda al coll: a la caiguda de la producció i les vendes s'afegeix una forta pressió fiscal, la manca de crèdits, la dificultat per ajustar plantilles i uns elevats costos de la Seguretat Social. I, davant del pes que tenen en l'economia espanyola, exigeixen un tracte igualitari amb els bancs i el sector de l'automòbil.

Igualment, lliuraran a l’administració i a tots els partits polítics un document de propostes conjunturals i estructurals per alleujar la crisi. Les propostes, que seran consensuades amb els col·lectius, tractaran tres grans blocs: el finançament, la morositat i la reforma laboral.

En concret, entre les peticions, hi ha l'ajornament dels pagaments a la Seguretat Social i reduir l'impacte de l'IVA. També reclamaran una modificació de la legislació sobre morositat per reduir els temps de cobrament tal com s'ha fet a França.

Segons han explicat, patronal i empresaris consideren que no es veu cap senyal que faci confiar que s’estan fent les reformes o correccions necessàries per millorar la situació, i que és l’administració central qui té la responsabilitat i competències per reorientar les polítiques econòmiques.

El president de Pimec, Josep González, ha dit que la reunió realitzada respon a les demandes dels mateixos empresaris, ressaltant que l’empresari "està tip i cansat que les mesures no vagin dirigides a les pimes i que l’administració no li faci cas, i vol que se l’escolti”.

Segons ells mateixos han reconegut, aquesta reivindicació és un missatge dirigit a l'administració i a tots els partits polítics perquè moguin fitxa, i al conjunt de la societat civil. I és que també volen sensibilitzar la població al voltant de les solucions que es veuen a la crisi, i fer conèixer que les transformacions necessàries poden comportar costos a tots els nivells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no pujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona
Informació especial

Hubmaster, l’empresa que resol la logística interna de la indústria