Economia

Sabadell inicia l’esprint en solitari cap a la consulta

La ciutat vallesana serà l'única que preguntarà als ciutadans si volen la independència de Catalunya el 30 de maig, entre la tercera i la quarta onada de referèndums

Entre la tercera onada sobiranista i la quarta del 20-J, Sabadell afronta l’esprint cap al 30 de maig. Serà el seu dia, en solitari. Quan falta poc menys d’un mes perquè hi hagi la consulta popular sobre la independència en aquesta ciutat, la més gran en què s’haurà celebrat el referèndum no oficial, amb un padró amb dret a vot que pot vorejar les 170.000 persones, Sabadell pitja gas a fons amb l’entrada en la campanya.

De moment, durant els quatre mesos previs de feina, ja ha recollit 2.500 vots anticipats i suma uns 500 voluntaris, més de la meitat dels necessaris per al dia de les votacions. El projecte de venda de netbooks per col·laborar en la consulta funciona a bon ritme, amb 40 ordinadors encarregats dels 70 que es necessiten.

“Ser ciutadà implica prendre una decisió”, va expressar l’escriptor Antoni Dalmau dijous passat davant 300 persones a la plaça del Dr. Robert, com a tret de sortida cap al 30-M. El periodista Miquel Calçada, via vídeo, molt aplaudit, va assegurar que el problema no és només el baix nivell polític, sinó també la poca exigència ciutadana per tenir una cultura democràtica millor.

Dies abans, per Sant Jordi, la Plataforma per a l’Autodeterminació a Sabadell va estrenar la seu electoral. Durant les properes tres setmanes, les activitats es multiplicaran, per exemple amb un acte de l’escriptora Patrícia Gabancho dimecres al barri de la Concòrdia, una xocolatada i una botifarrada, i la preparació de dos grans mítings per als quals s’està negociant portar dues personalitats significatives. Hi haurà també alguna “sorpresa”, avança la plataforma, que alhora intensifica la penetració a barris com Can Puiggener, Ca n’Oriach o la Creu de Barberà amb col·loquis i reunions amb associacions de veïns.

La consulta compta amb el suport dels grups polítics de CiU, ERC, ICV, EUiA, la CUP i l’Entesa, i amb el respecte de l’alcalde socialista Manel Bustos, que no hi ha posat traves tot i que governa quasi amb majoria absoluta. “L’Ajuntament s’està portant bé. No tenim cap queixa. El diàleg és bastant bo i, sincerament, la resposta és molt millor del que esperàvem. Ens ha sorprès”, indiquen fonts de la Plataforma, conscients que en altres localitats el PSC ha estat un entrebanc. Ara el repte és que el votant de Bustos també s’impliqui a les urnes. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona