Economia

La nova Caixa Catalunya tancarà un terç de les oficines

La direcció presenta l’eliminació de 500 sucursals i 1.800 llocs de treball als sindicats, que s’oposen a les retallades

La caixa resultant de la integració de Catalunya, Tarragona i Manresa tancarà 500 oficines i reduirà la plantilla en 1.800 persones. Aquestes són les principals mesures que la direcció de l’entitat financera va presentar ahir als sindicats en el marc de les negociacions de la taula laboral. Els principals sindicats presents a la caixa –CCOO i SEC– van mostrar-se del tot contraris a aquestes mesures. “Per a Comissions Obreres és impossible acceptar una proposta d’aquestes característiques, que, al nostre parer, perjudicaria la viabilitat del projecte”, va assegurar a l’AVUI Josep Alonso, secretari d’acció sindical de Comfia.

Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa sumen ara 1.632 oficines, amb la qual cosa el tancament de 500 sucursals suposaria la supressió del 30% de la xarxa comercial del futur grup. La retallada de 1.800 treballadors representaria l’eliminació del 20% dels llocs de treball. La supressió de 500 oficines és comparable a l’eliminació de tota la xarxa de Tarragona i Manresa, a més de 70 sucursals de Catalunya.

A més, des de la direcció de l’entitat financera no es descarta que el pla de reducció de plantilla comporti acomiadaments –una mesura que els sindicats no accepten de cap de les maneres– si no s’aconsegueixen els objectius fixats. El pla de prejubilacions començarà a aplicar-se a partir dels 55 anys amb el 70% del sou brut, però amb una aplicació màxima de cinc anys. També s’obrirà un pla de baixes incentivades, que ofereix 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats.

El nou grup ha fet saber als sindicats que la taula laboral necessita arribar a un acord a finals d’aquest mes de novembre. Els plans de les tres caixes és aprovar en consell d’administració el pla definitiu de la fusió al desembre amb l’objectiu de presentar-lo al Banc d’Espanya abans de Nadal. “Si aquestes condicions no canvien proposarem l’abstenció en l’assemblea general que ha d’aprovar l’operació”, van dir des del Sindicat d’Empleats de Caixes (SEC). Dilluns que ve està prevista una nova reunió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona