Economia

Zapatero no flexibilitzarà els acomiadaments

Política

El cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar ahir que la recuperació econòmica no passa per la flexibilització de l’acomiadament, sinó per les polítiques socials i la lluita contra la desocupació. D’aquesta manera responia a les peticions que es comencen a sentir per part de la patronal i a l’amenaça de vaga general llançada des d’UGT i IU si no es dissenyen mesures anticrisi favorables als treballadors.

La darrera petició de flexibilització va venir fa uns dies dels empresaris madrilenys. “A tots aquells que demanen l’acomiadament més fàcil, o més barat, o l’acomiadament lliure els hi he de dir des d’aquí... que no!”, va sentenciar amb contundència durant un acte amb alcaldes socialistes a Madrid, entre els quals hi havia el de Barcelona, Jordi Hereu.
Conscient de la situació que estan patint milers de famílies a tot l’Estat arran de la crisi econòmica, del risc de conflictivitat social i el desgast electoral que li pot acabar comportant, Zapatero va recordar als empresaris que la crisi no pot servir per deteriorar el treball, les seves condicions, ni tampoc els drets dels treballadors.

Parlar amb tots els agents
Això sí, admetia que cal parlar-ne amb tots els agents, i davant d’això el mandatari va insistir en el seu desig de treballar de manera conjunta amb els empresaris i els sindicats, aprofundint en el diàleg social amb les empreses que estiguin disposades a generar llocs de treball i innovació.

Zapatero va assenyalar que, actualment, per l’executiu central només hi ha “un únic gran problema”, la desocupació, i la seva prioritat, atendre totes les famílies que pateixen les dificultats de l’atur. El president espanyol va xifrar en un 20% els ciutadans que podrien tenir problemes de feina, i que es convertiran en la prioritat de l’executiu socialista.

Cap família a l'estacada
“El govern no deixarà cap família a l’estacada”, va afirmar Zapatero, que va avançar que, si fos necessari, incrementaria els mitjans i els recursos de protecció social per evitar-ho. En un acte d’exhibició del fons estatal de 8.000 milions d’euros per als ajuntaments aprovat pel seu govern, va demanar un esforç a les administracions i als ciutadans. Va desitjar que es pugui arribar a diferents acords amb totes les forces polítiques per lluitar conjuntament contra la crisi. Aquest desig inclou també el PP, tot i que creu que “no hi hagut un bon antecedent” perquè els populars no van donar el seu suport al fons d’inversió local.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.