Economia

El govern espanyol avalarà la Caja Castilla-La Mancha amb 9.000 milions

El consell de ministres extraordinari i urgent ha aprovat la intervenció de Caja-Castilla La Mancha per part del Banc d'Espanya. Es tracta de la primera intervenció des que va començar la crisi econòmica, i és la més important des que el 1993 va prendre el control de Banesto. En roda de premsa posterior al consell, els dos vicepresidents, De la Vega i Solbes, han traslladat un missatge de tranquil·litat als ciutadans que tenen els estalvis en aquesta entitat.

Els ministres han anunciat que el govern espanyol avalarà l'entitat amb 9.000 milions.

A partir d'ara, se substituirà el consell d'administració de l'entitat per tres inspectors del Banc d'Espanya, en compliment de la llei de disciplina i intervenció bancària.

Caja Castilla-La Mancha té un patrimoni net positiu, assegura el Banc d'Espanya, i és, per tant, una entitat solvent, però tant la situació del seu capital regulador com les seves perspectives financeres aconsellaven buscar solucions que garantissin el seu futur. El consell d'administració de Caja Castilla-La Mancha ha provat sense èxit en els últims mesos un procés de fusió amb Unicaja que va tenir el seu punt àlgid el passat 2 de març quan les dues entitats van assolir un principi d'acord. Finalment, però, el procés no es va poder dur a terme.

El deteriorament al qual podia veure's exposada l'entitat en cas de continuar la recerca d'aquest tipus de solucions ha fet aconsellable l'actuació del Banc d'Espanya per evitar que el resultat final pogués resultar molt costós per al contribuent. La decisió del Banc d'Espanya està plenament en línia amb els principis acordats en la moció aprovada al Congrés dels Diputats el 17 de març sobre l'estratègia de reestructuració del sistema financer espanyol. Caja Castilla-La Mancha representa menys de l'1% dels actius del sistema bancari espanyol.

El Banc d'Espanya vol insistir que el sistema financer espanyol segueix sent sòlid, encara que no pot ser immune a la crisi financera internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona