Economia

Estats Units ultima el rescat dels dos gegants hipotecaris

Economia

El departament del Tresor dels Estats Units ultima el pla de rescat dels dos gegants hipotecaris del país, les entitats Fannie Mae i Freddie Mac. Segons publicava ahir el diari nord-americà The Wall Street Journal, el govern de George Bush intervindrà les dues entitats durant els propers dies, o fins i tot avui, per refinançar-les amb diners públics. Es desconeix si serà una intervenció parcial o bé si la Casa Blanca decidirà dur a terme una nacionalització en tota regla.


El motiu de la intervenció en les dues grans hipotecàries, que ja han requerit ajuts públics en els últims mesos, és evitar l’enfonsament de les entitats, que sustenten més de la meitat del deute hipotecari dels Estats Units, i protegir el mercat financer i hipotecari del país. Segons els càlculs del govern, el procés de refinançament i rescat del Fannie Mae i el Freddie Mac podria durar aproximadament dos anys.
 

Convidats a marxar
El president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, el secretari del Tresor, Henry Paulson, i el supervisor en cap dels dos bancs, James Lockhart, es van reunir divendres a la tarda amb els alts executius de les companyies per informar-los dels plans del govern. I en aquests plans hi figuren la sortida dels màxims responsables de Fannie Mae i Freddie Mac: Daniel Mudd i Richard Syron, respectivament.
 

Els dos gegants hipotecaris dels EUA han patit pèrdues combinades de 14.000 milions de dòlars (gairebé 10.000 milions d’euros) en l’últim any a causa de la crisi subprime i les previsions apunten que els números vermells augmentaran.
 

Els inversors de Fannie Mae i de Freddie Mac estan preocupats, per la possibilitat que una intervenció pública destrueixi el valor de les seves accions. Aquests temors, i la mala situació dels bancs, han reduït el valor de les seves accions un 90% en un any. Només divendres, els dos bancs van caure més d’un 20%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA