Economia

Els treballadors de Burberry arriben a un preacord sobre l'ERO i desconvoquen la vaga

El pacte amb l'empresa, que pretén acomiadar els 294 empleats de la seu de Barcelona, preveu indemnitzacions de 60 dies per any treballat

L'empresa tèxtil Burberry va arribar aquest dimarts a la nit a un preacord amb el comitè d'empresa per resoldre l'ERO que la firma havia presentat per acomiadar els 294 treballadors de la seva seu de Barcelona, i que preveu indemnitzacions de 60 dies per any treballat.

Encara que no han facilitat detalls sobre el preacord, l'empresa i el comitè han confirmat que ahir a la nit van arribar a un principi d'acord, que fonts pròximes a les negociacions han assegurat que preveu un límit d'indemnització de 54 mensualitats i 200.000 euros, fet que suposa una sensible millora respecte a l'acord a què es va arribar en l'últim ERO el 2009, que va suposar una indemnització dels treballadors de 45 dies amb un límit de 150.000 euros.

El comitè d'empresa ha convocat aquest matí una assemblea de treballadors per votar el preacord, encara que fonts coneixedores de les converses han avançat que "en principi" no hi haurà cap problema per aprovar-lo, ja que la gran majoria de la plantilla hi surt beneficiada.

El principal escull en les negociacions ha estat l'acord de prejubilació, que s'ha fixat en  55 anys, mentre que els representants dels treballadors demanaven baixar el límit fins a 50 anys.

Aquest punt afecta unes 40 persones, que tenen entre 50 i 55 anys i no es podran acollir al pla de baixes per prejubilació, encara que l'empresa va acceptar a última hora mantenir la data límit fins al 31 de desembre del 2010, motiu pel qual els treballadors que compleixin aquest requisit en aquesta data sí que es podran prejubilar en les condicions acordades.

Un altre dels avantatges obtinguts pels treballadors és que Burberry ha ofert que puguin deixar la seva feina sense esperar a la data de sortida prevista a l'abril, avisant amb només dues setmanes d'antelació.

L'empresa ha confirmat el preacord aconseguit ahir i ha assenyalat que "és satisfactori per a les dues parts", encara que no n'ha avançat els detalls.

D'altra banda, el comitè d'empresa va decidir ahir suspendre la vaga, que havia amenaçat amb dur a terme durant les jornades d'aquest dimecres i dijous, per pressionar l'empresa en les negociacions.

Segons fonts pròximes a les negociacions, els primers treballadors a deixar l'empresa ho faran a finals d'abril, encara que una part de la plantilla ja està inactiva a causa del fet que els empleats haurien d'estar treballant ja en la col·lecció d'home primavera-estiu 2011, que la direcció de Burberry a Londres ha decidit cancel·lar amb el tancament de la seva filial Burberry Spain.

Sí que es farà, en canvi, la col·lecció de nen per al mateix període, que serà l'última producció pròpia de Burberry a l'Estat, on fins ara s'havien mantingut col·leccions diferenciades respecte a les de la resta del continent, per raons històriques.

L'empresa britànica va anunciar el mes passat el tancament de la seva filial a l'Estat, que dóna feina a 735 persones, després de caure les vendes un 24% al país el 2009.

Burberry, que va augmentar aquest any passat un 8% les vendes, amb uns resultats globals de 984 milions d'euros a tot el món, havia assenyalat l'Estat com un llast per al seu creixement global.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.